Diospyros_1

Хурма є продуктом універсальним, який можна їсти як у сирому, так і в приготовленому вигляді. Якщо хурма ще не зовсім стигла, то у неї терпкий гіркуватий смак із-за великого вмісту в ній танінів, які містяться також в зеленому чаї. Однак, коли фрукт дозріває, структура танінів змінюється, гіркий смак зникає.

У центрі здорового харчування скажуть, що хурма – це корисний продукт, який містить в собі багато необхідних організму речовин. Так, в хурмі міститься велика кількість клітковини і вітаміну А. Крім того, в ній багато вуглеводів і природних цукрів, зате зовсім немає жиру. Унікальністю хурми вважається те, що вона володіє протираковими властивостями, а все завдяки вмісту особливого поєднання – бетулінової кислоти і shibuol. А в шкірці цього фрукта містяться речовини, які перешкоджають окислювальним процесам в клітинах. Іншими словами, хурма – це фрукт молодості.

Вживати хурму варто на ситий шлунок, тому що вона має властивість перетворюватися на в’язку речовину при попаданні в кислотне середовище, що призводить до непрохідності шлунка.

Хурму можна вживати відокремлено, або додавати у фруктові салати, додавати в коктейлі, смузі, желе, прикрашати десерти і т.д.

За допомогою діагностики волосся можна встановити, яких важливих елементів організму не вистачає. І тоді стане ясно, які продукти варто включити в раціон харчування.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед