sugar_1

Вчені дійшли висновку, що цукор – це головна причина ожиріння. Навіть жир не так сильно впливає на появу зайвої ваги.

Справа в тому, що цукор додають майже у всі продукти харчування, особливо, призначені для дітей. Цукор-це той же наркотик, до якого ми звикаємо і вже не можемо без нього обійтися. Виробники харчової промисловості знають про це і не шкодують додавати цукор в продукти харчування. Це ще й маркетинговий хід, тому що вони знають, що якщо вам сподобається продукт, то ви купите його знову.

Дієтолог Роберт Ластіг стверджує, що людина повинна усвідомити небезпеку від цукру і відмовитися від солодких продуктів або хоча б зменшити його споживання. Завдяки зниженню цукру в їжі можна не тільки запобігти розвитку діабету, а й схуднути без дієт.

На думку дієтолога, справа навіть не стільки в самому цукрі, скільки в інсуліні, який підвищується від цукру. У 80% випадків ожиріння інсулін відіграє основну роль.

Для того щоб уникнути ожиріння потрібно дотримуватися декількох правил. На консультації дієтолога можна дізнатися, що:

  • свіжі фрукти набагато корисніші, ніж вичавлений сік, оскільки в соці небезпека цукру зростає в кілька разів. А у фруктах міститься клітковина, яка допомагає очищати організм
  • вода, особливо Xooma, корисніше, ніж газовані напої, що містять цукор
  • хліб, соуси, заправки для салатів повинні бути без цукру
  • домашню випічку краще робити з урізаною, мінімум на третину, кількістю цукру

Завдяки скороченню споживання цукру можна значно знизити ймовірність ожиріння і розвитку цукрового діабету – найпоширеніших хвороб нашого століття.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед