food_11

Недавні дослідження довели, що люди, які часто їдять напівфабрикати та продукти з малим вмістом клітковини, ризикують захворіти на цукровий діабет.

Дієтолог Девід Людвіг каже, що серйозним ризиком у розвитку цукрового діабету є раціон харчування з високим глікемічним індексом.  Загалом було проведено 24 дослідження, починаючи з 1997 року. У цих дослідженнях відслідковувався раціон харчування 125000 людей. Аналіз результатів показав, що існує зв’язок цукрового діабету та продуктів з високим глікемічним індексом (картопля, білий хліб і т.д.).

Дослідження показало, що ці люди в середньому вживали по 139 г цукру або його еквівалента.

За статистикою американських центрів здоров’я, 8% громадян Америки хворіють на цукровий діабет, причому у 90% з них діабет другого типу, який заважає організму виробляти інсулін, який займається регулюванням цукру в крові.

Аналіз досліджень не говорить про те, яке число людей захворіло на цукровий діабет, але стверджується, що 100 грам в день на 2000 ккал майже в 2 рази збільшують ризик розвитку діабету. Медичні аналізи також показали, що люди, які намагаються не їсти солодкого, мають знижений ризик розвитку діабету.

За словами фахівців, перевищити дозу в 100 грам досить легко, особливо якщо людина не володіє інформацією про правильне харчування.

Фахівці кажуть, що до продуктів з низьким глікемічним індексом відносяться свіжі овочі та фрукти, а також крупи грубого помолу. Причому, наприклад, перестиглий банан містить більше цукру, ніж зелений. Крім того, корисними вважаються продукти з вмістом клітковини. Однак клітковина в розфасованих продуктах є штучною і не такою корисною, як у свіжих фруктах і овочах.

Так, щоб виключити ризик розвитку цукрового діабету, треба правильно харчуватися і займатися спортом, а для того, щоб дізнатися більше інформації про здорове харчування, краще за все звернутися до кваліфікованого дієтолога.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед