cacao-beans_1

Італійські вчені встановили, що какао добре впливає на покращення пам’яті. Так, дослідники з університету в Аквілі провели експеримент, в якому набрали 3 групи людей 70-річного віку.

Щодня протягом 2 місяців усім учасникам давали напої з какао. Учасники першої групи вживали по 45 міліграмів какао в день, учасники другої групи – по 520 мг, учасники третьої – по 990 мг.

Потім вчені провели кілька тестів і обстеження серцево-судинної системи всіх учасників експерименту. Виявилося, що розумові здібності були кращими у учасників 3 групи, які вживали найбільшу кількість какао в день. Крім того, результати аналізів показали, що у них знизилася резистентність до інсуліну, зменшився тиск.

Італійські дослідники пояснюють ці результати тим, що в какао міститься особлива речовина флаванол, який покращує приплив крові в мозок і активізує когнітивні здібності людини.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед