Вишня
Вишня знижує ризик нападів подагри

Вчені з США встановили, що часте вживання вишні сприяє зниженню ризику нападів подагри у людей, які страждають захворюваннями суглобів.

Бостонські вчені також дійшли висновку, що ягоди вишні на 75% знижують ризик нападів подагри, якщо їх вживати одночасно з препаратами, які знижують рівень сечової кислоти.

За даними вчених, які проводили повне обстеження організму, 8,3 мільйона американців страждають подагрою, яка виникає при артриті через кристалізацію сечової кислоти в суглобах.

Незважаючи на те, що сьогодні існує досить багато препаратів, що знижують напади подагри, люди продовжують страждати від цієї недуги, що змушує вчених шукати інші методи зниження ризику виникнення подагри.

Команда вчених на чолі з професором Юкінг Чжанго з Університету Бостона протягом року слідкувала за станом здоров’я 633 пацієнтів, які страждають подагрою. Люди відповідали на ряд питань, наприклад, коли з’явилося захворювання, які вони відчувають при цьому симптоми, які приймають ліки, яку кількість вишні вони вживають.

Учасникам експерименту було по 54 роки. 35% опитаних їли вишню в свіжому вигляді, 2% вживали вишневий екстракт, а 5% ялини і т.п., та інше. Так, протягом року вчені зафіксували 1247 нападів подагри, причому, найчастіше, напади зачіпали суглоб великого пальця на нозі.

За словами Чжанго, результати дослідження дають підстави вважати, що вживання вишні 3 рази на 2 дні значно знижує ризик появи подагри. Справа в тому, що речовини, які знаходяться в вишні, знижують рівень сечової кислоти в організмі людини, не даючи їй кристалізуватися, запобігаючи тим самим напад подагри. Знизити рівень сечової кислоти і нормалізувати обмін речовин можна також за допомогою очищення організму.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед