дитина, їжа
Поради дієтологів щодо харчування маленьких дітей

Фахівці рекомендують обмежити ряд продуктів або зовсім прибрати їх з раціону маленьких дітей, особливо, якщо в сім’ї є схильність до розвитку харчової алергії.

Дієтолог склав список таких продуктів, які краще дитині не давати.

Цільні горіхи. Спочатку їх не дають дітям, щоб вони не подавилися. Але, якщо в сім’ї є алергіки, то краще виключити їх взагалі. Однак, якщо дитина здорова, то вже з 6 місяців їй можна потроху давати мелені горіхи, горіхові пластівці або арахісове масло.

Цукор. Насправді цей продукт абсолютно даремний для дитини, тому що практично не містить корисних речовин, зате він дуже калорійний. Вживання цукру призводить не тільки до дитячого ожиріння, але і до руйнування зубів. Саме тому дієтолог рекомендує не давати дітям цукерки, торти, бісквіти, пончики і т.д.

Мед. Багато поставлять запитання, чому мед не можна давати дітям, якщо він приносить користь здоров’ю. Насправді, в меді також міститься багато цукру, і він приносить стільки ж шкоди, скільки і цукор. Крім того, в меді можуть міститися бактерії, які викликають дитячий ботулізм. Дітям першого року життя мед краще взагалі не давати. У дітей старшого віку травна система стає більш зрілою, тому можна починати вводити цей продукт, але потроху.

Сирі яйця. Цей продукт взагалі категорично не можна давати дітям, тому що він дуже небезпечний. Сирі яйця можуть містити сальмонелу – збудника серйозного захворювання.

Морепродукти. Мідії та креветки дітям не можна давати, тому що вони можуть викликати харчове отруєння.

Їжа, багата насиченими жирними кислотами. Дієтолог категорично забороняє давати дітям багато їжі, яка містить насичені жирні кислоти, а саме маргарин, масло, торти, здобну випічку, жирне м’ясо.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед