алкоголь
Корейці придумали, як врятувати печінку від алкоголю

Співробітникам Корейського науково-дослідного інституту біологічних наук та біотехнологій при Національному університеті Чоннам вдалося знайти спосіб зупинити шкідливий вплив алкоголю на печінку.

При потраплянні в кров алкоголь виробляє активний кисень, який пошкоджує печінку, викликаючи гепатит і навіть цироз печінки. Проте до цих пір вченим не було до кінця зрозуміло, як саме утворюється даний кисень.

Південнокорейські фахівці встановили, що алкоголь призводить до вироблення ядерних гормональних рецепторів ERRy, які і роблять негативний вплив на печінку. Вчені стверджують, що запобігти цей процес можна, якщо інгібувати їх виробництво. Тобто можна буде не замислюватися про наслідки непомірного прийому алкоголю.

Раніше співробітники Каліфорнійського університету в Девісі виявили новий засіб від похмілля. Ним виявився азіатський суп яка-мейн на яловичому бульйоні. Фахівці з клініки Макліна і вчені Гарвардської медичної школи заявили про користь екстракту китайської рослини кудзу: вона знижує потребу в алкоголі і може допомогти в лікуванні алкозалежності.

У свою чергу австралійським вченим вдалося винайти пігулку, яка дозволить людині пити і не п’яніти. Вони провели експеримент на мишах, у ході якого виявили, що гризуни, які приймають ліки, навіть не виявляли ознак “легкої веселості”, незважаючи на те що споживали алкоголь у великих дозах.

За матеріалами Московский Комсомолец