сіль
Чому важливо зменшити споживання солі

Американські кардіологи вважають, що надмірне вживання солі провокує розвиток гіпертонії, інфаркту, захворювань серця. На науковій конференції в 2013 році озвучили цифру в 2,3 мільйона людей, які померли в 2010 році від захворювань серця, які пов’язані з надмірним вживанням солі.

Для того щоб довести негативний вплив солі на людину, вчені провели аналіз 107 досліджень. При аналізі вчені вивчали зв’язок між кров’яним тиском і кількістю з’їденої солі.

Так, аналіз показав, з 40% людей, які померли від інфаркту, інсульту та інших захворювань серця, 84% померли з причини споживання великої кількості солі (більше 1000 мг на добу).

Крім того, лікарі насторожені, тому що більшість дитячих продуктів містить величезну кількість солі. Діти просто змушені її вживати. Так, сіль була виявлена ​​в готових сніданках, а також в продуктах для немовлят. У цілому, 75% продуктів для дітей містить сіль понад норму.

Лікарі стурбовані такою ситуацією, тому що діагностика захворювань серця показує, що гіпертонія починає «молодіти». Саме тому вони радять батькам уважніше ставитися до раціону харчування дітей. Якщо ви купуєте готові продукти, то уважно вивчайте етикетки, де вказано склад. Продукти з вмістом солі краще замінити продуктами з кислим або лимонним смаком.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед