суглоби
Продукти, які зберігають здоров’я суглобів

Для профілактики і при лікуванні хвороб суглобів лікар дієтолог радить вживати такі продукти.

  • Цитрусові, які володіють великою кількістю вітаміну С, що сприяє зниженню запальних процесів.
  • Цілісне зерно, зелені овочі, цвітна капуста, горіхи містять вітамін B5, який покращує рухливість суглобів.
  • Капуста, шпинат, бобові, темно-зелені овочі мають у своєму складі кальцій, який необхідний суглобам. Без кальцію виникають набряки і болі.
  • Горіхи, гриби, злаки мають селен, без якого виникають запальні процеси в хрящових тканинах.

А ось помідори, баклажани і картоплю краще обмежити в раціоні, тому що вони сприяють запальним процесам.

Більше того, потрібно проконсультуватися з лікарем з приводу індивідуальної дієти при захворюваннях суглобів, тому що може бути індивідуальна непереносимість на певні продукти. Виключити ці продукти зі свого раціону можна, якщо пройти тест на харчову непереносимість.

Також потрібно проконсультуватися зі своїм дієтологом про очищення організму та лікувальну фізкультуру, які сприяють поліпшенню обміну речовин, кровопостачанню, збільшенню еластичності і пружності.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед