морквяний сік
морквяний сік

Свіжовичавлений морквяний сік – це справжній еліксир, який допомагає нормалізувати обмінні процеси, метаболізм, підвищити тонус, зміцнити імунну систему. Крім того, морквяний сік подовжує молодість і заспокоює нервову систему. Нерідко на прийомі дієтолога можна почути рекомендації про вживання саме морквяного соку.

Існує кілька способів приготування морквяного соку. Можна вичавити сік за допомогою соковижималки, або подрібнити моркву в блендері і віджати сік через марлю. Для приємного смаку можна додати трохи лимонного соку або цукру.

Найоптимальнішим варіантом буде 1-2 склянки в день цього корисного еліксиру. Але, потрібно враховувати стан здоров’я, так цей сік можна вживати від 0,5 до 3 літрів на день.

Для того щоб каротин краще засвоївся морквяний сік рекомендують випивати після вживання, наприклад, овочевого салату з рослинним маслом, тому що каротин – це жиророзчинний вітамін.

Досить часто сік з моркви змішують з яблучним або буряковим соком. А найкориснішим є напій, приготований з моркви і селери. Цей сік є найкращим для зміцнення імунної системи людини.

Морквяний сік є дуже цінним продуктом харчування і лікувальним засобом. Він містить в собі вітаміни А, В, С, Е, D, РР, К, а також мінерали – кальцій, магній, кобальт, натрій, залізо, калій, йод, азотисті і флавонові з’єднання. Більше того, до складу морквяного соку входять ферменти і фітонциди, які допомагають захищати організм від вірусів і бактерій.

Часте вживання допомагає зміцнити нервову систему, підвищити захисні функції організму, нормалізувати метаболізм, поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, жовчного міхура. Морквяний сік сприяє зміцненню імунітету і життєвого тонусу, сприяє очищенню організму і поліпшенню роботи кровоносної системи. Завдяки морквяного соку поліпшується зір, стан і колір шкіри, волосся, зубів.

Морквяний еліксир можна пити щодня, особливо він буде корисний тим, хто приймає антибіотики. Морквяний сік допомагає послабити токсичний вплив препаратів. Більше того, він рекомендований вагітним жінкам і годуючим мамам, тому що значно поліпшує склад молока. Однак здоровим жінкам дієтологи теж рекомендують цей напій. Завдяки йому відбувається поліпшення синтезу жіночих статевих гормонів, що додає жінці велику сексуальність і допомагає зберегти молодість і красу.

Крім того, морквяний сік захищає від ракових захворювань, оскільки він пригнічує злоякісні клітини і зміцнює здоров’я.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед