Новини здоров’я. 6 грудня. Дослідники з Університету Торонто дійшли висновку, що бобові здатні поліпшити стан здоров’я людей, які страждають на цукровий діабет, а також помітно знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Тиск знижується через споживання бобових продуктів

Дослідники під керівництвом Девіда Дженкінса провели аналіз дієти, яка включає в себе вживання квасолі, гороху, сочевиці тощо.

У цьому аналізі взяли участь люди, хворі на цукровий діабет, в кількості 121 людини.

Дослідження показало, що продукти з низьким глікемічним індексом, можуть зменшити ризик виникнення хвороб судин і серця на 0,8%. Такий ефект виходить завдяки зниженню тиску, яке досягається через споживання бобових продуктів.

Згідно з проведеним аналізом крові, дослідники відзначили, що ця дієта допомагає контролювати рівень глюкози.

У зв’язку з цим дослідженням вчені рекомендують в день з’їдати по 190 грам бобових, причому не тільки горох і квасолю, але і хумус.

Що стосується діабету, то можна відзначити недавнє дослідження, завдяки якому вчені з Великобританії змогли виділити ген, відповідальний за чутливість до інсуліну. Вчені вважають, що завдяки дослідженню в майбутньому можна буде лікувати цукровий діабет другого типу.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед