Новини здоров’я. 4 грудня. Харчування жінки під час вагітності може запобігти розвитку алергії у дитини.

Поліненасичені жирні кислоти мають позитивний вплив на дитину

Дослідники з Франції виявили, що є зв’язок між раціоном харчування жінки і розвитком харчової алергії у майбутньої дитини.

Наукове дослідження показало, що надходження в організм достатньої кількості поліненасичених жирних кислот разом з їжею робить позитивний вплив на дитину. Ці кислоти можна знайти, наприклад, у волоських горіхах або льняній олії. Вони покращують роботу імунітету і його здатність швидко запобігати вторгнення шкідливих бактерій і речовин.

А це означає, що у дитини буде менший ризик мати харчову непереносимість і не потрібно буде в майбутньому звертатися до алерголога для встановлення алергену за допомогою тесту на харчову непереносимість.

Поки ще точно не ясний механізм роботи поліненасичених кислот, наступні дослідження повинні будуть його пояснити. Раніше вже були докази того, що подібне харчування у вагітної сприяє розвитку високого інтелекту дитини.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед