Новини здоров’я. 7 листопада. Виявляється, у людей, які в дитинстві ненавиділи снідати і потайки викидали їжу у відро для сміття, – підвищений ризик розвитку хвороб серця.

сніданок-білкова їжа
У тих, хто не снідає, підвищений рівень інсуліну і «поганого» холестерину

Відомо, що люди, які не їдять вранці, частіше страждають від розладів харчової поведінки і менш фізично активні, ніж ті, хто не відмовляє собі у сніданку.

Також, нелюбов до сніданків пов’язують з набором надмірної ваги і підвищеним рівнем холестерину в крові.

Для того, щоб з’ясувати, як відсутність сніданку вранці впливає на здоров’я людей, вчені з університету Тасманії провели тривале дослідження, що почалося в 1985 році. На той момент учасникам експерименту, що заповнили спеціальну анкету, було 9-15 років. 20 років потому вчені поставили їм ті ж питання.

З 2 200 осіб, які взяли участь в опитуванні, близько 1 400 з задоволенням снідали з раннього дитинства, 224 не їли перед школою, 515 не їли з 6 до 9 ранку в дорослому віці, а 86 не любили снідати ні в дитинстві, ні будучи дорослими .

В результаті аналізу отриманої інформації виявилося, що у людей, які постійно пропускають сніданок, талія була приблизно на 5 сантиметрів більше в обсязі, ніж у тих людей, які їли вранці з раннього дитинства. Крім цього, у тих, хто не снідає, підвищений рівень інсуліну і «поганого» холестерину.

Так що, підсумовують вчені, звичка снідати може стати простою, але ефективною мірою профілактики розвитку проблем з серцем в майбутньому.

За матеріалами zdravoe