Новини здоров’я. 23 жовтня. Почніть ваш день з англійського сніданку, центральною частиною якого є варене яйце – це допоможе вам не зірватися в ненажерство протягом дня.

На сніданок учасникам давали або яйця, або сухі сніданки

Експерти із США провели дослідження, яке підтвердило позитивний вплив цього продукту на нашу харчову поведінку.

Дієтологи спостерігали за 20 учасниками, що мали різні ступені ожиріння, яких розділили на дві групи. На сніданок їм давали або яйця, або сухі сніданки з цільнозернових продуктів – з точки зору калорійності харчування обох груп було абсолютно ідентичним. Всі учасники отримували однакову кількість білків, жирів і вуглеводів в однакових пропорціях.

У перший і останній день випробувань учасникам накрили шведський стіл: вони могли вибирати собі продукти самостійно. У ці дні дослідники зафіксували, хто скільки з’їв і чи почувався він після цього голодним. Вони також узяли зразки крові для визначення рівня греліну, гормону голоду, а також пептиду PYY3-36 – показника, який відображає схильність до повноти.

Потім в дослідженнях зробили двотижневу перерву, після якого учасники знову пройшли тести. Дослідники виявили, що люди, які снідали яйцями, не так нападали на їжу з буфету під час обіду, як ті, хто споживав сніданки із зернових продуктів.

Перша група також показала кращі результати аналізів – більш низький рівень греліну і більшу кількість PYY3-36 протягом трьох годин між сніданком і обідом. Це означає, що вони відчували себе менш голодними між прийомами їжі.

За матеріалами zdravoe