Новини здоров’я. 29 жовтня. Хороші новини для гіпертоніків: введіть у свій раціон продукти з сої або добавки – і тиск нормалізується!

Ізофлавони – натуральні компоненти деяких рослин, відносяться до фітоестрогенів

Принаймні, так стверджують вчені з США.

Компонент, що міститься в сої, – ізофлавон – здатний виявляти антигіпертензивну активність і таким чином запобігати серцево-судинним захворюванням. Ізофлавони – натуральні компоненти деяких рослин, відносяться до фітоестрогенів.

Дослідники з Американського коледжу кардіології (Чикаго) спостерігали за харчовою поведінкою і складом раціону 5000 чоловіків і жінок, починаючи з того віку, коли їм було 18-30 років. Виявилося, що учасники, чий раціон містив достатньо ізофлавонів, відрізнялися більш здоровими показниками кров’яного тиску. Так, систолічний тиск (верхня цифра) у таких учасників був нижче в середньому на 5,5 пунктів – у порівнянні з людьми, чиє харчування не відрізнялося великою кількістю цих нутрієнтів. Відповідно, перша група учасників дослідження мала більш здорові судини і серце.

У зв’язку з новими даними, дослідники радять «додати трохи ізофлавонів в свою дієту», тим більше що це нескладно і недорого. Так, одна склянка соєвого молока містить близько 22 міліграмів міліграмів, а 100 грамів соєвих бобів містять 130 міліграмів цієї корисної речовини.

За матеріалами zdravoe