Новини здоров’я. 6 жовтня. Морозиво для товстунів – смачно, доступно… безпечно?

Чим менше в морозиві жирів – тим огидніше воно на смак

На етикетці нового продукту виробництва американської компанії позначено: «всього половина жиру».

Як годиться, це знизить тривожність людей, що сидять на дієті – і вони дозволять собі маленьку слабкість у вигляді ріжка морозива.

Напевно, люди, які стежать за своєю вагою і рахують калорії з калькулятором, знають, що за низькокалорійні продукти зазвичай доводиться розплачуватися смаком. Так, чим менше в морозиві жирів – тим огидніше воно на смак. Чим менше їх в шоколаді – тим більш в’язким і гидким шматком він осяде у роті.

Що ж, одні воліють стежити за вагою, інші – догоджати шлунку. Багато виробників продуктів харчування йдуть на хитрість: не бажаючи втрачати лояльність і перших, і других, вони брешуть їм з етикеток в буквальному сенсі цього слова. Таким чином, горезвісне дієтичне харчування перетворюється на зайві сантиметри на талії споживачів.

Нове морозиво, позбавлене половини жирів, мабуть, на час заспокоїть тих, хто худне, і приспить їхню пильність. Однак, що робити з іншим шкідливим компонентом – цукром? Виробник поки не відповів і на це питання…

За матеріалами zdravoe.com