Новини здоров’я. 16 вересня. Нещодавно в ході дослідження американські вчені з генетичного центру виявили підтвердження того, що алкоголь сприяє ризику виникнення раку.

 

Люди, що вживають алкогольні напої, мають підвищений ризик виникнення раку

Генетичні дослідження показали, що при розпаді етилового спирту в людському організмі утворюється речовина під назвою ацетальдегід. Дана речовина призводить до пошкодження ДНК і провокує появу хромосомних аномалій.

Ацетальдегід є потужним канцерогеном для клітинних культур і тварин. Він здатний утворювати зв’язок з ДНК, утворюючи при цьому ДНК-аддукт. Вносячи корективи в нормальну діяльність ДНК, дана речовина значно підвищує ризик виникнення раку.

Для того щоб вивчити вплив ацетальдегіду на людське ДНК, вчені пропонували учасникам експерименту горілку, яку необхідно було вживати декілька разів на день протягом трьох тижнів.

У ході експерименту аналізи показали, що ацетальдегід, вражаючи ДНК людини, сприяє утворенню адуктів. За результатами проведеного експерименту стало відомо, що через годину після вживання алкоголю кількість ДНК-адуктів збільшувалося в сто разів і знижувався через 24 години.

Згідно з авторами роботи, люди, що вживають алкогольні напої, мають підвищений ризик виникнення раку, не беручи до уваги той факт, що алкоголь провокує також інші проблеми зі здоров’ям і може призвести до нещасних випадків.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед