Новини здоров’я. 14 вересня. Нещодавно шведськими вченими були виявлені досі невідомі властивості шипшини.

Відвари шипшини знизили рівень кров’яного тиску на 3,4%

При щоденному вживанні напоїв з вмістом екстракту шипшини, відбувається скорочення небезпеки розвитку діабету другого типу та серцево-судинних хвороб.

Під час дослідження, проведеного серед пацієнтів, які страждають від ожиріння, лікарям вдалося значно знизити кров’яний тиск. Протягом шести тижнів учасникам експерименту давалися напої, приготовані з екстрактом шипшини. Після цього ще під час шести тижнів пацієнтам давали ягідні і виноградні напої.

В кінці кожної шостого тижня у пацієнтів вимірювали вагу, рівень вмісту жиру в крові, артеріальний тиск, і робили аналізи на переносимість глюкози.

В кінці експерименту був знайдений рекордсмен. Ним стала шипшина. Виявилося, що її відвари, в середньому, знизили рівень кров’яного тиску на 3,4%. Однак найкращий результат був у тому, що вживання шипшини призвело до зниження рівня холестерину на 6%, як показали аналізи крові.

До того ж дослідження 2007 року демонструє ще одна позитивна властивість шипшини. Щоденне прийняття капсул, до складу яких входить шипшина, пацієнтами з болями в суглобах приводить до зниження больових відчуттів в 40% і поліпшення рухливості в 25%.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед