Новини здоров’я. 4 вересня. Для поціновувачів вина ця новина не з приємних.

вино шампанське
Жінки майже вдвічі частіше, ніж чоловіки, страждають на алергію на вино

Результати нового дослідження показують, що більша частина людей, що вживають вино регулярно, має стійку алергію на нього, навіть не підозрюючи про це.

Тим не менш, здоров’ю від цього незнання не легше. Можливо, ваш головний біль або інші медичні проблеми пов’язані саме з цієї алергією.

Дослідники з університету Йоганна Гутенберга обстежили сотні людей, що живуть у виноробному регіоні Західної Німеччини. З приблизно 950 респондентів майже 25% повідомили, принаймні, про м’які ознаки нетерпимості алкоголю. Найбільш поширені симптоми включають почервоніння шкіри, свербіж, закладеність носа та збільшення частоти серцевих скорочень.

Найнеприємніше, що жінки майже вдвічі частіше, ніж чоловіки, страждають на алергію на вино.

Які компоненти вина можуть бути алергенами?

Вино містить білки, бактерії, дріжджі, а також сульфіти і інші органічні сполуки. Будь-який з цих компонентів, а вони також містяться в пиві та інших міцних напоях, може викликати алергічну реакцію.

Важливо також знати, що червоне вино рідше стає причиною алергії. Певний тип білка-алергену під назвою «LTP» знаходиться в шкірці білого винограду.

За матеріалами zdravoe