Новини здоров’я. 23 вересня. Дослідники не змогли знайти доказів того, що алкоголь збільшує тривалість життя, а солодощі зціляють серцеві захворювання.

вино
Можливо, червоне вино і допомагає продовжити життя, але, у нього складніший механізм

Кардіологи з Німеччини та Нідерландів зробили спростування того, що червоне вино і шоколад можуть благотворно впливати на здоров’я серця і тривалість життя людини.

Штеффен Деш сказав, що група дослідників так і не змогла знайти фактів, які доводять благотворний вплив шоколаду на організм. Крім того, вона не змогла навіть пояснити механізм цього впливу. На його думку, калорії в шоколаді, швидше за все, нейтралізують захисну дію для серця.

Рік тому дослідники з США опублікували результати свого спостереження. Виявилося, що часте вживання шоколаду пов’язано зі зменшенням ризику виникнення серцево-судинних захворювань. Так, спостереження показало, що ризик захворювань серця знижується на 37%, а число інсультів – на 29%.

Разом із спростуванням Штеффена Деша, голландські дослідники оприлюднили своє спростування того, що червоне вино благотворно впливає на роботу серця. Фахівці робили досліди з речовиною ресвератрол, який знаходиться в шкірці червоного винограду. Раніше вважалося, що він сприяє продовженню життя.

Протягом місяця випробувані приймали препарат з цією речовиною, виявилося, що вона навіть не знизила тиск у гіпертоніків. Можливо, вважають кардіологи, що червоне вино і допомагає продовжити життя, але, мабуть, у нього якийсь більш складний механізм. Такий висновок зробив Ерік Сейбрандс, доктор медичного центру Університету Еразма Роттердамського.

Варто відзначити, що довгий час вважалося, що червоне вино має унікальні властивості завдяки ресвератролу. Діпак К. Дас теж проводив дослідження з ресвератролом. Виявилося, що факти з 26 статей цього вченого фальшиві.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед