Новини здоров’я. 7 серпня. Багато прихильників вживання сирого молока стверджують, що воно здатне вилікувати цілий ряд захворювань, а також захищає від них.

Корова, молоко
Вчені категорично проти вживання сирого молока

Вони вважають, що пастеризація молока руйнує вітаміни і вбиває багато корисних його ферментів.

У той же час 13-річний огляд, опублікований в США, засвідчив: що в державах, де продаж сирого молока схвалена законом, спостерігається вдвічі більше спалахів харчових отруєнь порівняно з державами, де його розповсюдження заборонено.

Згідно з проведеним дослідженням, з 121 спалахів токсикоінфекцій 60% були викликані вживанням сирого молока і 39% – пастеризованого.

Дані, зібрані дослідниками з відкритих джерел, говорять про те, що любителям сирого молока вдалося перемогти алергію, астму і навіть артрит або остеопороз – як стверджували самі пацієнти. Але вчені категорично проти вживання непастеризованого молока, і вважають його ризиком для життя людей.

Пастеризація – це процес нагрівання молока, з метою убити мікроорганізми. Зазвичай молоко нагрівається до 70-80 градусів на 30-60 секунд – процес, званий флеш-пастеризація.

За матеріалами zdravoe

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.