Новини здоров’я. 18 липня. Занадто швидке поглинання їжі може збільшити ризик появи цукрового діабету.

Їсти потрібно повільно, ретельно пережовуючи їжу

Це доводять численні дослідження, які були проведені латвійськими дієтологами.

Дослідники вивчили звички харчування людей, які страждають на діабет другого типу, які були порівняні з звичками інших людей, що не страждають на цю хворобу.

В ході дослідження було з’ясовано, що ризик виникнення діабету був вище в 2,5 рази у людей, які їли поспішно, в порівнянні з тими, хто вживає їжу повільно, все ретельно пережовуючи.

Згідно з лікарями-ендокринологами, які представили свою роботу на міжнародному конгресі з ендокринології в Італії, вживання їжі дуже важливе у запобіганні порушенню обміну речовин, і супутнього захворювання такого, як цукровий діабет.

При цьому важливу роль відіграє не тільки їжа, а й те, яким чином людина її вживає – розмірене вживання продуктів харчування виявилося кращим для здоров’я.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед