Новини України. 12 липня. Україна в рейтингу країн за доступністю для населення і якістю харчових продуктів зайняла 44-у сходинку, отримавши 58,4 балів.

За якістю харчових продуктів Україна зайняла 44-у сходинку, отримавши 8,4 балів

За безпекою і наявністю продовольства Україна випередила Таїланд, Болгарію, Перу, Таджикистан.

Рейтинг складений The Economist Intelligence Unit. Всього в рейтингу було досліджено 105 країн.

Для ранжирування експерти вибрали Індекс «впевненості в їжі»: тобто, коли люди в будь-який час мають фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої і поживної їжі, що відповідає їх дієтичним потребам для здорового та активного життя.

Основними показниками Індексу «впевненості в їжі» стали: доступність (витрати сім’ї на споживання їжі в порівнянні з іншими витратами), наявність (достатня пропозиція, поставки їжі в середньому в день), якість і безпека продуктів (дотримання харчових стандартів).

Оцінка здійснювалася за шкалою в 100 балів.

Найвищі показники по доступності та безпеки продуктів були зафіксовані в США (89,5). Другу і третю сходинки посіли Данія (88,1) і Норвегія (88,0).

На четвертому місці опинилася Франція (86,8), а на п’ятому – Нідерланди (86,7). У десятку кращих увійшли також Австрія, Швейцарія, Канада, Фінляндія і Німеччина.

Гіршою ж ситуація з наявністю харчових продуктів в Демократичній Республіці Конго (18,4). На останніх щаблях рейтингу опинилися також Чад (20,2), Бурунді (22,9), Гаїті (24,5), Мадагаскар (26,3), Ефіопія (26,4), Танзанія (26,8), Малаві ( 27,3), Того (27,5), Судан (27,6).

За матеріалами Тиждень