Новини світу. 11 липня. Сьогодні любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду (World Chocolate Day).

Темні сорти шоколаду покращують настрій і підтримують тонус організму

День шоколаду вперше був придуманий французами в 1995 році.

Є думка, що першими навчилися робити шоколад ацтеки. Вони називали його “їжею богів”.

Іспанські конкістадори, які вперше доставили його до Європи, охрестили ласощі “чорним золотом” і використовували для зміцнення фізичних сил і витривалості.

Трохи пізніше споживання шоколаду в Європі обмежувалося лише аристократичними кругами. Видатні жінки вважали шоколад афродізіаком. Так, у матері Терези була пристрасть до шоколаду, а пані Помпадур була впевнена, що лише шоколад може розпалити вогонь пристрасті.

Лише на початку 20-го століття з появою промислового виробництва шоколадом змогли насолодитися і люди, не пов’язані з аристократією.

Як встановлено сучасною наукою, в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку і психологічному відновленню.

Темні сорти шоколаду стимулюють викид ендорфінів – гормонів щастя, які впливають на центр задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму.

За матеріалами УНН