Новини здоров’я. 25 липня. З’їдайте два шматочки сиру в день, і ви зменшите ризик розвитку діабету на 12%. Секрет криється в ферментації сиру.

Пробіотики, які містяться в молочних продуктах знижують рівень холестерину

Британські та голландські вчені вивчили щоденний раціон 17 000 здорових людей, і 13 000 діабетиків. Виявляється, люди, які споживають мінімум 55 грам сиру в день, на 12% рідше стикаються із захворюванням діабету. Аналогічні результати дає і вживання йогурту.

Пробіотики, які містяться в молочних продуктах знижують рівень холестерину і виробляють корисні сполуки. Окрім всього, молоко, сир і йогурт містять багато вітаміну D, кальцій і магній.

Але, незважаючи на всі ці плюси, лікарі не рекомендують повністю переходити на молочний раціон. Головне, пам’ятати про збалансоване харчування і не концентруватися на окремих продуктах.

За матеріалами Likar.info