Новини здоров’я. 30 липня. Дієтологи зараховують піцу до продуктів «середземноморської дієти», яка передбачає вживання овочів, морепродуктів, оливкового масла.

До складу піци входить багато корисних речовин

Піца корисна для людини тим, що в ній міститься збалансована кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінералів, а також клітковина. Дієтологи радять вживати піцу хоча б раз на тиждень.

Якщо хтось турбується про те, що під час приготування всі корисні речовини втрачаються через високу температуру, то хвилюватися не варто, тому що за 90 секунд, що піца знаходиться під високою температурою, вона не втрачає своїх хімічних властивостей.

До складу піци входять:

Білки. Основними джерелами є борошно і сир моцарелла. Нашому організму потрібно поєднання рослинного і тваринного білків.

Вуглеводи. Основним джерелом вуглеводів є борошно. У начинці містяться овочі, в яких багато клітковини, а вона благотворно впливає на травну систему і метаболізм.

Жири. Перш за все, в піці знаходяться ненасичені жирні кислоти оливкової олії. Цю речовину ще називають вітаміном F, підкреслюючи важливість цього компонента: зниження ризику серцево-судинних захворювань, зменшення рівня холестерину в крові, захист від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Мінерали і вітаміни. Майже всі інгредієнти містять ці мікронутрієнти. Так, борошно та дріжджі мають вітаміни групи B, в начинці міститься кальцій, фосфор, залізо, калій тощо.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед