Новини здоров’я. 16 липня. Фахівцям медичних центрів давно відомо, що цукровий діабет і серцево-судинні захворювання виникають через порушення обмінних процесів в організмі людини.

Фенольні сполуки запобігають захворюванням на клітинному рівні

А фрукти з кісточками, наприклад, сливи, нектарини, персики, мають у своєму складі фенольні сполуки, які допомагають запобігти початку розвитку захворювань на клітинному рівні.

Американське агентство Texas AgriLife Research вивчило захисні властивості цих фруктів. Це дослідження допомогло визначити, завдяки яким біологічним речовинам в кісточках відбувається захист.

Виявилося, що фенольні сполуки в кісточках сприяють запобіганню розвитку метаболічного синдрому. Через цей синдром відбувається порушення жирового обміну в організмі і прискорення запальних процесів, все це призводить до надмірної ваги, а як наслідок до цукрового діабету.

Більш того, речовини, що знаходяться в кісточкових фруктах, можуть захищати від окислювальних процесів холестерину, який є причиною ожиріння і серцево-судинних захворювань.

В результаті дослідження фахівці з’ясували, що нектарини, сливи і персики мають групу фенольних сполук, до них відносяться хлорогенова кислота, антоціани, катехіни і кверцетіновие похідні, які впливають на різні клітини – на судинні ендотеліальні, мікрофаги і жирові.

Унікальність фруктів з кісточками в тому, що їх фенольні сполуки діють на всі клітини з порушеннями метаболізму.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед