Новини здоров’я. 25 липня. Той факт, що сіль – це біла отрута протягом останніх декількох десятиліть посилено намагалися довести дієтологи.

Низький вміст солі в їжі призводить до падіння тиску крові

Проте останні дослідження показують, що дієти з низьким вмістом солі можуть бути не так корисні, як вважалося. Вчені встановили, що низький вміст солі в їжі призводить до падіння тиску крові, а це провокує підвищення рівня холестерину, жиру і гормонів, вплив яких призводить до серцевих нападів.

В цілому, кажуть фахівці, хороші і погані властивості солі в певному сенсі врівноважують один одного. Однак група фахівців з Університету Копенгагена впевнена, що дієта з низьким вмістом солі може привести до зростання небезпеки розвитку серцевих захворювань, а це може бути критично для певної групи людей, схильних до серцевих захворювань.

Фахівці кажуть, що для встановлення остаточної істини щодо солі, можуть знадобитися роки досліджень і сотні тисяч обстежених людей. Зараз данські дослідники вивчили довгостроковий вплив “низькосольової” дієти і кажуть, що повністю відмовлятися від даної приправи було б неправильно.

“Мої рекомендації прості – споживання солі можна скоротити, але незначно”, – говорить автор дослідження Нільс Граудал.

За його словами, він і його колеги вивчили 167 інших досліджень, де також зачіпалося вплив солі на організм людини і прийшли до висновку, що проведені дослідження розділилися приблизно порівну між прихильниками і противниками солі. Спираючись на свої дослідження, датські фахівці констатують, що скорочення споживання солі веде до зниження рівня кров’яного тиску.

За словами Граудала, зараз в середньому доросла людина споживає на добу від 3 до 5 грам солі, але якщо скоротити це споживання до 1,5-2 грам, то значних негативних наслідків спостерігатися не повинно, тоді як зниження побічних ефектів присутності солі буде знижено.

За матеріалами cybersecurity