Новини здоров’я. 3 липня. Козяче і коров’яче молоко містять практично рівнозначну кількість лактози, жирів та вітамінів.

До того ж, у коров’ячому молоці, в порівнянні з козячим молоком, міститься більша кількість вітаміну В12, однак останнє має більшу кількість селену і цинку в своєму складі.
Згідно з дослідниками з зарубіжної асоціації дієтологів відсоткове співвідношення як кальцію, так і інших необхідних людському організму вітамінів і мінералів однаково в обох видах молока, незважаючи на те, що раніше козяче молоко вважалося кориснішим.
Разом з цим вітаміну В12, який так необхідний для людини, набагато більше в коров’ячому молоці.
Так, згідно з думкою багатьох дієтологів, ½ склянки коров’ячого молока містить 2/3 необхідної добової дози вітаміну В12, що в дев’ять разів більше вмісту цього ж вітаміну в козячому молоці. Тому лікарі відзначають дефіцит вітаміну В12 у дітей, що вживають козяче молоко.
Разом з цим не варто нехтувати вживанням козячого молока, оскільки в ньому міститься більша кількість таких мікроелементів, як залізо, цинк і селен, що так необхідні людині.
Надаючи коментарі на тему того, що козяче молоко може послужити альтернативою коров’ячого для людей, які страждають на харчову непереносимість лактози і алергію на білок, дієтологи відзначають, що люди, які мають зазначені вище діагнози, матимуть цю алергію з більшою ймовірністю саме при вживанні козячого або овечого молока.
Однак вміст лактози в козячому молоці не набагато менший, ніж у коров’ячому. Таким чином, цей факт не відіграє суттєвої ролі для людей, які страждають на непереносимість лактози. Таким людям краще вживати соєве молоко, відзначають дослідники.
За матеріалами Медичного центру НоуХауМед