Новини здоров’я. 2 липня. Яблука і чорниця на чверть знижують ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу.

яблука
5 яблук в тиждень знижують ризик діабету

До такого висновку прийшли вчені з Гарвардської Школи Громадського Здоров’я в Бостоні.

У проведеному ними дослідженні взяли участь 200 тис. здорових добровольців. Протягом 24 років, поки тривав експеримент, всіх учасників регулярно опитували про особливості харчування. За цей період у 12,6 тис. учасників розвинувся діабет.

Зіставивши дані, автори дослідження виявили, що найменший ризик розвитку цього захворювання був у людей, які протягом тижня з’їдали 5 яблук. Такий же ефект спостерігався в групі, що регулярно вживали чорницю (близько 2-х чашок ягід на тиждень).

За матеріалами Likar.info