Новини здоров’я. 31 липня. Фахівці з Гарвардської школи громадського здоров’я під керівництвом професора Джорджа Чаваррі провели дослідження, яке представили на зустрічі Європейського співтовариства репродуктології та ембріології людини в Стамбулі.

Оливкова олія, авокадо і листя салату збільшують шанс завагітніти

Результати дослідження показали, що оливкова олія, авокадо і листя салату збільшують шанс завагітніти за допомогою екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

Вчені прийшли до висновку, що середземноморська дієта допомагає не тільки скинути зайву вагу, але і в втричі підвищити ефективність лікування безпліддя.

За результатами дослідження виявилося, що мононенасичені жири, які знаходяться в оливковій олії, горіхах, насінні збільшують шанс народження дітей після ЕКЗ. В цьому дослідженні взяли участь 147 жінок.

Діагностика організму цих жінок показала, що у них збільшилися шанси завагітніти в 3,4 рази після вживання цих продуктів. І, навпаки, через насичені кислоти, які містяться у вершковому маслі і червоному м’ясі, шанси завагітніти падають, тому що вони сприяють зменшенню вироблення придатних яйцеклітин.

Американські дослідники припустили, що мононенасичені жири допомагають збільшити народжуваність також за рахунок того, що знижують запальні процеси в організмі.

Результати досліджень показали, що найкращим продуктом харчування для майбутніх матерів є авокадо.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед