Новини здоров’я. 1 червня. Яблука знижують ризик розвитку цукрового діабету.

яблука
Вживання яблук дозволить уникнути цукрового діабету

Згідно з даними американського дослідження, включивши в свій раціон більше чорниці, яблук і груш, можна знизити ризик розвитку цукрового діабету.

Протягом 24 років вчені вивчали харчовий раціон 200 000 чоловіків і жінок, які брали участь в 3 великомасштабних дослідженнях. Учасники досліджень заповнювали спеціальні анкети, де відзначали, як часто вони вживають ті чи інші продукти і напої.

За час проведення досліджень цукровий діабет розвинувся у 12 600 учасників. Ризик розвитку цукрового діабету 2 типу у тих, хто вживав не менше 5 яблук на тиждень, був на 23% нижче, ніж у тих, хто не вживав яблука. Подібний ефект спостерігався і щодо чорниці.

Яблука і чорниця достовірно знижували ризик розвитку цукрового діабету”, – пояснює один з авторів дослідження Ан Пен.

Учені вважають, що позитивні ефекти яблук і чорниці пов’язані з високим вмістом флавоноїдів.

За матеріалами Здоровье info