Новини здоров’я. 15 червня. Такі овочі, як ріпа, гарбуз і бруква, можуть стати причиною серйозної травми під час приготування.

гарбуз
Гарбуз - небезпечний овоч

Шкіра цих овочів та особливості їх форми роблять їх очищення вельми ризикована процесом.

Як показало опитування, проведене Королівським співтовариством по запобіганню нещасних випадків Великобританії, найбільш травмонебезпечними овочами є гарбуз і ріпа, оскільки їх дуже важко чистити і різати.

Майже третину травм, отриманих в кухні, можна віднести на рахунок цих овочів.

Чверть опитаних зізналися, що найважче їм впоратися з гарбузом, а кожному п’ятому важко дається очищення та нарізка брукви. 40% респондентів розповіли, що травмували себе, намагаючись повторити техніку нарізування овочів, яку використовують знамениті кухаря в телевізійних шоу.

«Кухня – це місце, де людина отримує найсерйозніші домашні травми, а порізи – одна з найпоширеніших травм, з якими десятки тисяч людей щороку потрапляють до лікарні. Щоб уникнути інцидентів, необхідно добре точити ножі і тримати їх у хорошому стані, а також користуватися інструментами для видалення лушпиння. Не поспішайте, коли займаєтеся нарізкою овочів», – зазначили автори дослідження.

Необхідно пам’ятати, що діти не повинні мати доступу до ножів і гострим предметам на кухні.

За матеріалами zdravoe