Новини здоров’я. 13 червня. Правильне харчування під час вагітності – це улюблена тема усіх жіночих журналів.

Правильне харчування під час вагітності допоможе уникнути ускладнень

Хелен Бадж і її колеги з британського центру репродукції і раннього розвитку Університету Ноттінгема прийшли до висновку, що недоїдання в період вагітності може призвести до надмірної ваги у майбутньої дитини.

Вчені вивчали зміну в раціоні харчування у вагітних овець, які мають найбільш наближену до людської модель ожиріння.

В результаті дослідження було встановлено, що брак калорій, отриманих ще в утробі, призводить до порушення жирових клітин, що може стати причиною поганого засвоєння їжі.

Крім того, дослідники з’ясували, що недостатнє харчування призводить до порушення гена FTO, так званого «гена ожиріння», в результаті ризик виникнення ожиріння збільшується на 30%.

На сьогоднішній день вчені намагаються з’ясувати, що повинна їсти вагітна жінка, щоб не нашкодити малюкові. А поки дієтологи радять дотримуватися правильного збалансованого харчування.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед