Новини здоров’я. 12 червня. Діти, які живуть в містах, страждають від харчових алергій набагато частіше, ніж їх однолітки, що ростуть у сільській місцевості.

Міські діти схильні до алергії

Так, у міських дітей в два рази частіше спостерігається алергічна реакція на горіхи і морепродукти.

Американські дослідники ще раз підтвердили перевагу життя на свіжому повітрі. Як показав їх аналіз, щільність населення пов’язана з імовірністю розвитку харчових алергій у дітей.

Раніше вчені вже вказували на подібний зв’язок між місцем проживання і астму.

У дослідженні взяли участь більше 38 000 дітей до 18 років. В містах у 9,8% дітей були виявлені алергії. У сільській місцевості алергії на харчові продукти характерні для 6,2% дітей. Алергія на арахіс і морепродукти більш ніж в два рази частіше спостерігається у дітей з міста (2,8% проти 1,3% і 2,4% проти 0,8%).

«Наше дослідження показало, що навколишнє середу впливає на ризик розвитку харчових алергій, так само, як і на шанси розвитку астми і схожих захворювань. Залишається питанням, що саме в навколишньому середовищі є причиною цих проблем зі здоров’ям », – зазначили вчені.

Цікаво, що тяжкість перебігу симптомів алергії не залежить від місця проживання дитини. Близько 40% дітей з харчовими алергіями переживали сильну, небезпечну для життя алергічну реакцію на той чи інший харчовий продукт.

За матеріалами ZdravoE