Новини здоров’я. 29 червня. Головний дієтолог Міністерства охорони здоров’я України заявив, що від авітамінозу страждає 25-30% населення.

Дієтолог радить споживати не менше 0,5 кг свіжих овочів і фруктів щодня

Брак вітамінів особливо помітний в зимовий та весняний період. Дослідження всіх вітамінів, крім В1, виявило нестачу усіх вітамінів в організмі.

Відбувається це через те, що у людей менше можливостей вживати свіжі овочі та фрукти, які є основними постачальниками вітамінів.

За повідомленнями головного дієтолога, найпоширенішими є вітаміни В3, А, В12 і фолієва кислота. Причому, в кожній віковій групі є нестача певних вітамінів. Так, у літніх людей виявлений дефіцит вітаміну В12, у дітей – жиророзчинних вітамінів. У жінок, особливо вагітних, нестача фолієвої кислоти, яка дуже важлива для повноцінного розвитку дитини. Без фолієвої кислоти може бути ураження нервової системи дитини.

Дієтолог радить споживати щодня не менше 0,5 кг свіжих овочів і фруктів. Можна також додати в своє щоденне меню, наприклад, ростки ячменю чи пшениці. Ці продукти багаті комплексами вітамінів.

Бажано також знизити кількість солі, цукру, насичених жирів в своєму раціоні. Це допоможе також очистити організм від накопичених за зиму токсинів і шлаків.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед