Новини здоров’я. 15 травня. Яйце – ідеальний продукт для сніданку.

Яйця
Варене яйце допомагає втамувати голод

Омлет чи зварене яйце не тільки заряджають енергією, але й допомагають підтримувати фігуру в нормі, сприяючи насиченню і заглушаючи почуття голоду між прийомами їжі.

Як показали експерименти за участю повних людей, яйця на сніданок замість традиційних пластівців краще втамовують голод і допомагають протриматися до обіду без шкідливого для фігури перекушування. Крім цього, ті учасники, які вранці їли яйця, менше з’їдали за обідом.

Вчені вважають, що яйця знижують рівень гренілу – гормону, який стимулює апетит, на 3 години після сніданку. Також, цей продукт підвищує рівень іншого гормону, що сигналізує мозку про насичення. Найкраще для схуднення підходять варені яйця або омлет без масла.

«Наша робота говорить про те, що сніданок з багатими білком продуктами сприяє насиченню, допомагаючи тим самим в боротьбі із зайвою вагою. Головне – якість їжі, а не її кількість», – підсумували автори роботи з США.

Вони впевнені, що їхні висновки допоможуть людям, які хочуть схуднути або перестати постійно їсти між прийомами їжі.

За матеріалами zdravoe