Новини світу. 18 травня. Мерія Токіо має намір зняти обмеження на приготування отруйної риби фугу після 60 років суворого регулювання та ліцензування цього продукту.

Отруйна риба фугу

Досі бажаючі навчитися приготування цього делікатесу повинні були протягом двох років бути підмайстрами у досвідченого кухаря, після чого здати письмовий і практичний іспити, плата за які становила до $ 220.

Найважливіше в процесі навчання – навчитися відокремлювати їстівні частини риби від органів, заповнених смертельною отрутою тетродотоксином.

Риба популярна у любителів гострих відчуттів, тому що невелика кількість збереженої у страві отрути викликає легку ейфорію.

З жовтня 2012  будь який заклад матиме право запропонувати відвідувачам цей делікатес, якщо він купує рибу вже з видаленими отруйними частинами. При цьому виробники, що займаються обробленням риби, як і раніше повинні будуть проходити навчання і купувати ліцензії.

Згідно з офіційними даними, 23 людей загинули в Японії з 2000 р., покуштувавши цю страву.

За матеріалами Вести