Новини України. 22 травня. Українці вибрали головну страву країни, яка гідно представить національну кухню іноземним туристам під час проведення Євро-2012.

Головною національною стравою України визнано сало з часником

Більшістю голосів головною національною стравою України визнано сало з часником. Конкурс тривав більше трьох місяців.

Нагадаємо, на першому етапі конкурсу етнографи і ресторатори з 3600 надісланих рецептів вибрали 10. Головного переможця конкурсу визначили методом смс-та інтернет-голосування. Сало набрало понад 6 з половиною тисяч голосів наших співвітчизників.

Втім, не забули українці і про інші дуже смачні страви національної кухні. На другому місці, з відривом всього в сотню-півтори голосів, – домашня ковбаса. Вареники з капустою і грибами – на третьому.

З 10 страв-переможців склали так зване національне меню. При виборі страв, які потрапили в нього, враховувалися не тільки смакові якості, але і традиційність рецептів. Тепер їх пропонуватимуть гостям в як в дорогих українських ресторанах країни, так і в мережах швидкого харчування.

В залежності від обраного вами закладу, ціни, зрозуміло, будуть дуже відрізнятися. Приміром, покуштувати в столиці сало з часником коштує від 4 до 74 грн, вареники -від 10 до 65, борщ – від 7 до 54 грн.

ТОП-10 СТРАВ

Сало з часником
Домашня ковбаса
Вареники з капустою
Холодець
Борщ український
Деруни
Капусняк запорізький
Налисники з сиром
Порося запечене із гречаною кашею
Пиріг з яблуками

За матеріалами kp.ua