Новини здоров’я. 2 травня. Вживання ревеню сприяє поліпшенню роботи кишківника, шлунку, нирок.

Ревінь покращує роботу кишківника, шлунку і нирок

Як стверджують дієтологи, він володіє м’якою проносною та сечогінною властивістю. Найбільші лікувальні властивості мають корені рослини. Для використання ревеню як ліків використовують корені чотирьохрічної рослини.

Страви з ревеню корисні хворим на туберкульоз та малокрів’я. Цей овоч – відмінний десерт для тих людей, які мають низьку кислотність шлункового соку. Ревінь слід обмежено вживати в їжу людям з хворобами нирок, високою кислотністю шлунка і подагрою. Не варто ним надто захоплюватися жінкам під час вагітності, при подагрі та запаленні сечового міхура. Довге вживання ревеню викликає закрепи.

Стебла ревеню містять багато лимонної і яблучної кислоти, вуглеводів, вітамінів В, РР, С, каротину, пектину, калію, магнію, фосфору. Зберігати ревінь в холодильнику можна не більше 3 днів.

News Market