Новини здоров’я. 2 травня. Вживання ревеню сприяє поліпшенню роботи кишківника, шлунку, нирок.

Як стверджують дієтологи, він володіє м’якою проносною та сечогінною властивістю. Найбільші лікувальні властивості мають корені рослини. Для використання ревеню як ліків використовують корені чотирьохрічної рослини.
Страви з ревеню корисні хворим на туберкульоз та малокрів’я. Цей овоч – відмінний десерт для тих людей, які мають низьку кислотність шлункового соку. Ревінь слід обмежено вживати в їжу людям з хворобами нирок, високою кислотністю шлунка і подагрою. Не варто ним надто захоплюватися жінкам під час вагітності, при подагрі та запаленні сечового міхура. Довге вживання ревеню викликає закрепи.
Стебла ревеню містять багато лимонної і яблучної кислоти, вуглеводів, вітамінів В, РР, С, каротину, пектину, калію, магнію, фосфору. Зберігати ревінь в холодильнику можна не більше 3 днів.
News Market