Новини світу. 17 травня. Споживання пива у Німеччині скорочується: у 1995 році кожен німець випивав у середньому 136 л на рік, а в 2010 році – тільки 107 л.

Варіння пива - це, перш за все, традиція та культурне надбання країни

У 1900 році в Берліні було більше 200 броварень. У 2000-х роках великі компанії стали скуповувати і об’єднувати різні марки, і поширення напоїв з однаковою назвою позбавило прибутків багато невеликих підприємств.

З іншого боку, в країні з’явився новий рух – пивні гурмани. Наприклад, Штефан Вендт, який виробляє власний напій у невеликий пивоварні, вважає, що варіння пива – це, перш за все, традиція та культурне надбання країни, а не спосіб заробити. Цю думку поділяють і багато великих фірм.

Основні виробники пива в світі – це Німеччина, Великобританія і Бельгія. У Німеччині пиво повинно відповідати досить високим стандартам якості, наприклад, містити тільки хміль, солод, дріжджі і воду.

Однак багато підприємств намагаються залучити споживачів, винаходячи нові смаки. Так, Beck’s і Jever додають лимон, апельсин, грейпфрут і навіть змішують пиво з енергетичними напоями.

За матеріалами euromag