Новини здоров’я. 12 травня. Виявляється, повільне ретельне пережовування їжі дозволяє уникнути проблем з травленням… і діабету.

Висока швидкість поглинання їжі пов'язана зі збільшенням її обсягу

Вчені з Литовського медичного університету з’ясували, що ті люди, які їдять швидко, в 2,5 рази частіше набирають зайві кілограми і стикаються з діабетом 2 типу.

Цю закономірність вчені змогли виявити, проаналізувавши дані 702 осіб, у 234 з яких був діагностований діабет. В ході дослідження добровольці повинні були заповнити анкету про звичний спосіб життя, виміряти вагу; окремо вчені вивчали, з якою швидкістю учасники експерименту їли.

Дослідження допомогло виявити в розвитку діабету прямий вплив як генетичних, так і зовнішніх факторів, до яких якраз і відноситься швидкість, з якою людина їсть.

Литовські вчені зробили наступні висновки: якщо людина швидко спустошувала тарілку, то вона потрапляв до групи ризику з діабету. Все просто: висока швидкість поглинання їжі пов’язана зі збільшенням її обсягу, а значить і з ризиком ожиріння, яке призводить до діабету, вважають дослідники.

За матеріалами zdorovieinfo