Новини здоров’я. 20 квітня. Жування жуйки – цілком здорова звичка!

жуйка
Жуйка - панацея від багатьох поблем

На думку експертів, жувальна гумка підсилює роботу пам’яті, допомагає спалювати калорії, знижує стрес і поліпшує здоров’я порожнини рота.

Як показали експерименти, люди, які жують жуйку, краще засвоюють нову інформацію і більш успішно справляються з тестами на запам’ятовування. Можливо, жувальні рухи позитивно впливають на функцію пам’яті: коли ми жуємо, гіпокамп, який контролює пам’ять, піддається стимуляції. Також, жування підвищує рівень серцебиття, від чого в мозок надходить більше кисню.

Жування жуйки допомагає боротися із зайвою вагою. В жуйці без цукру майже не міститься калорій, вона відволікає від більш калорійної їжі і є ідеальним снеком для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Якщо ви відчуваєте смуток або стрес, пожуйте жуйку! Дослідження показують, що жування знижує рівень гормону стресу кортизолу в організмі. Також, жувальна гумка аж ніяк не псує зуби, як вважають багато людей. Жуйка без цукру стимулює виробництво слини, необхідної для підтримки здоров’я ротової порожнини. Слина має антибактеріальні властивості, вимиває залишки їжі, цукор і шкідливі для зубів кислоти.

За матеріалами zdravoe