Новини здоров’я. 3 квітня. Нове дослідження показало пряму залежність між поглинанням їжі швидкого приготування і ризиком розвитку депресії.

Прихильники фастфуду не отримують в повній мірі певні поживні речовини

За даними недавнього спільного дослідження, проведеного вченими з університету Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія та університету Гранади, ті люди, які не можуть відмовити собі в тістечках і гамбургерах, страждають від депресії на 51% більше, ніж ті, хто їсть здорову їжу.

Причому, чим більше фастфуду людина вживає, тим вище ризик розвитку захворювання.

Дослідження показує, що любителі швидкого харчування та хлібобулочних виробів менш активні, мають погані харчові звички, а також, як правило, курять, працюють 45 годин на тиждень, і не вживають достатньої кількості фруктів, горіхів, риби, овочів і оливкової олії.

У зв’язку з цим прихильники фастфуду не отримують в повній мірі певні поживні речовини – вітаміни групи В, Омега 3 тощо, які, як показує дослідження, відіграють ключову роль у попередженні виникнення та розвитку депресії.

За матеріалами zdorovieinfo