Новини України. 6 квітня. Держчиновники і народні депутати їдять багато і дуже дорого, але воліють приховати свої кулінарні смаки.

Азаров любить пельмені і українську кухню

У той же час за словами самих представників влади, їх смаки доволі аскетичні – пельмені, сало, уха, пише Корреспондент.

Політики обирають ресторани з урахуванням того, наскільки ті готові гарантувати їм конфіденціальність.

“Чорна ікра та камчатський краб – найулюбленіші страви наших високопоставлених клієнтів”, – розповів Микола Тищенко, власник одного з найдорожчих столичних ресторанів.

Натомість самі політики запевняють, що смаки в них суто “народні”. Зокрема, секретар РНБО Андрій Клюєв розповів, що ресторани відвідує рідко, з дитинства полюбляє сало та любительську ковбасу, а у командировках любить замовляти собі страви середземноморської кухні. Віце-прем’єр Сергій Тігіпко любить уху, причому готує її сам. За словами дружини політика Вікторії, вони з чоловіком за здорове харчування, м’яса майже не їдять, а в основі їх раціону – овочі та фрукти. Глава уряду Микола Азаров розповів, що через обмаль часу харчується вдома або на роботі. Улюблена кухня прем’єра – українська, а от улюблена страва, скоріше, російська – пельмені.Одним з нардепів, хто не побоявся розповісти про свої смаки, став регіонал Василь Горбаль, який любить замовити собі смажені мізки і пасту тальятелле з чорними трюфелями і кістковим мозком.

За словами рестораторів, взагалі вітчизняних політиків можна поділити на дві групи – лібералів і консерваторів. І якщо консерватори все ж можуть замовляти фуа-гра, комфортніше вони себе почувають з котлетами. А от політики нового покоління, відкривши для себе Європу, думають інакше.