Новини здоров’я. 24 квітня. Невеликі зміни в раціоні можуть стати однією з найважливіших заходів профілактики інсульту.

Молоко
Молоко найкраще пити знежирене

Як вважають вчені з Швеції, перехід на йогурт, сир і молоко з низьким вмістом жиру може помітно вплинути на їхнє здоров’я.

Дослідження за участю 75 000 чоловік, проведене експертами з інституту Каролінська, показало, що люди, які віддають перевагу молочним продуктам з низьким вмістом жиру, страждають від інсультів на 12% рідше за тих, хто їсть ті ж продукти, проте не знежирені.

Всі учасники опитування були здорові на момент початку дослідження, а за десять років у 4000 з них стався інсульт.

«Ця робота – найбільша у своєму роді, що вивчає зв’язок між споживанням молочних продуктів різної жирності і ризиком розвитку інсульту у чоловіків і жінок. З точки зору серцево-судинного здоров’я, якщо люди перейдуть на знежирені продукти і відмовляться від дуже жирної молочної їжі, вони зможуть знизити ймовірність інсульту і, можливо, отримати інші «бонуси», – зазначили автори роботи.

Вважається, що молочні продукти з низьким вмістом жиру сприяють зниженню кров’яного тиску, в той час як гіпертонія є основним фактором ризику інсульту.

За матеріалами zdravoe