Новини здоров’я. 15 березня. Транс-жири, що містяться в маргарині і багатьох кондитерських виробах, можуть стати причиною підвищеної дратівливості і агресії, попереджають учені із США.

Вчені радять не вживати продукти з транс-жирами

Як показало дослідження університету Каліфорнії за участю 1000, транс-жири викликають зміни в поведінці, починаючи від нетерплячості, і закінчуючи агресією. Харчові транс-жири є продуктом гідрогенізації, в результаті чого ненасичені жири залишаються твердими при кімнатній температурі. Експерти давно вказують на зв’язок між вживанням продуктів з транс-жирами і такими проблемами, як метаболічні розлади, запалення, хвороби серцево-судинної системи і т.д.

В ході роботи дослідники вивчали зв’язок між раціоном харчування і характером людей, звертаючи увагу на епізоди агресії, конфліктність, нетерплячість і дратівливість, і враховуючи при цьому такі фактори, як стать, вік, рівень освіти, зловживання алкоголем і куріння.

«Ми виявили, що транс-жири пов’язані з агресивною поведінкою і зайвою дратівливістю. Якщо нам вдасться довести, що цей зв’язок є причинно-наслідковим, буде доцільним рекомендувати уникати споживання продуктів з транс-жирами, а також використовувати ці речовини в приготуванні харчових продуктів», – визначили вчені.

Джерело Здравое