Новини медицини. 6 березня. Якщо в їжу додати трохи приправи, то набагато швидше відчуєте насичення, ніж від прісної їжі.

Приправи допомагають худнути

Наприклад, якщо додати в соус трохи червоного перцю, то це майже в два рази прискорить метаболізм. Але це не єдиний плюс. Існують й інші спеції, які допоможуть вам скинути вагу.

Ідеальною приправою для схуднення вважається кориця. Дослідження, проведені в Університеті Пешавара в Пакистані, показали, що навіть чверть чайної ложки кориці в день в 20 разів покращує вуглеводний обмін. Кориця допомагає контролювати рівень цукру в крові, не допускає перетворення цукру в жир та не дає жировим клітинам накопичувати цукор. Досліди показали, що навіть запах кориці дає відчуття ситості, так можна обдурити свій організм, особливо, якщо ви дотримуєтеся дієти, тому дієтологи рекомендують додавати в їжу корицю.

Крім кориці, прекрасним засобом скинути зайву вагу вважається кайєнський перець. У цієї спеції кілька переваг. По-перше, перець підвищує температуру тіла, що дозволяє організму спалювати більше калорій. По-друге, перець підвищує обмін речовин в організмі, а також знижує рівень цукру в крові, не дозволяючи йому вироблятися в жир. І, по-третє, в кайєнського перцю є речовини, які допомагають організму виробити епінефрин і норадреналін, що, в свою чергу, дуже сильно знижують апетит.

Третім видом спеції для схуднення можна відзначити куркуму. Це популярна в Індії спеція, яка використовується як в кулінарії, так і в медицині. Додавати її можна в салат, в запіканку, в овочі. Куркума славиться антиоксидантною властивістю і протизапальною дією. Крім того, вона поліпшує метаболізм, особливо краще відбувається перетравлювання важких і жирних страв, також вона не дозволяє жировим клітинам накопичувати жир.

Дієтологи не забувають також і про кардамон – ще одну індійську спецію, яка чудово спалює жир. Зерна кардамону можна додавати в різні соуси або до кави, а також після їжі пити відвар, який готується протягом 10 хвилин в киплячій воді.

Крім перерахованих вище спецій, голод можна зупинити, якщо пожувати трохи зерен анісу. Так робили, наприклад, спортсмени перед змаганнями у Стародавній Греції. Крім того що у вас буде відчуття ситості, ви відчуєте свіже дихання і приємний смак анісу.

Наступним можна відзначити імбир. Корінь імбиру можна додавати в будь-яку страву, а також в соуси. Крім того що він володіє свіжим смаком, він ще й значно прискорює обмін речовин не менш ніж на 20%. Плюс до всього, імбир знижує рівень холестерину в крові.

Чорний перець, хоч і не користується популярністю в правильному харчуванні, він володіє декількома властивостями, які будуть корисні при схудненні. По-перше, він покращує метаболізм і не дозволяє жирам відкладатися в організмі. По-друге, він примушує організм спалювати більше калорій. Також чорний перець допомагає позбутися від неприємної печії, здуття живота і навіть нетравленням.

І нарешті, всіма відомий хрін, який досить-таки часто використовується при приготуванні їжі. Його можна додавати в основну страву, робити з нього соуси або просто з’їдати в якості закуски, підійде навіть маринований хрін. Ця спеція має здатність руйнувати жирові клітини і очищувати організм. Він прекрасно покращує травлення, особливо підійде при вживанні жирної їжі.

За матеріалами Медичний центр НоуХауМед