Новини здоров’я. 26 березня. Поряд з овочами та фруктами, вчені із США радять усім їсти попкорн.

Поряд з овочами та фруктами, вчені із США радять усім є попкорн

Цей снек з цільного зерна – відмінна заміна висококалорійним і малокорисним чіпсам, шоколадним батончикам і пончикам.

В попкорні міститься більше корисних антиоксидантів і поліфенолів, ніж в деяких овочах і фруктах. Справа в тому, що поліфеноли добре розчиняються у воді, з якої майже на 90% складаються фрукти, і тому концентрація цих речовин в попкорні, що складається з води на 4%, вище, ніж в яблуках або апельсинах.

За рівнем вмісту поліфенолів попкорн можна порівняти з горіхами. Особливо багато цих речовин, а також клітковини, в твердих частинах попкорну, які застрягають між зубами.

Варто зазначити, що додавання в попкорн масла, солі, цукру і різних смакових добавок роблять цей продукт не корисним, якщо не шкідливим для здоров’я. В попкорні, отриманому в спеціальних машинах за допомогою повітря, калорій вдвічі менше, ніж у тому, що ми готуємо вдома на сковорідці з додаванням масла. Також, попкорн не повинен замінювати овочі та фрукти, зміст вітаміни і поживні речовини, які відсутні в ньому.

За матеріалами zdravoe