Новини світу. 27 березня. Популярна у всьому світі мережа кав’ярень Starbucks почне додавати комах до полуничних напоїв фрапучіно.

Такими комашками фарбуватиме каву Starbucks

Компанія вирішила замінити штучні барвники, що використовуються для приготування ягідних і фруктових напоїв, на органічні. “Фарбувати” фрапучіно будуть за допомогою комахи – кошенілі (червець) – з самок якої добувають речовину, що використовується для отримання червоного барвника.

Припускаючи, що нова технологія може “налякати” клієнтів Starbucks, в своїй офіційній заяві компанія зазначила, що кошеніль використовується в якості харчового барвника з 15 століття. Крім того, комахи визнані безпечними для вживання в їжу регулятором США. В даний час барвник, що видобувається з їх допомогою, використовується у виробництві джемів, алкогольних напоїв, випічки, сирів і безлічі інших продуктів.

Однак Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що наявність кошенілі в складі продуктів може провокувати астму і викликати алергію.

Нововведення Starbucks вже викликало нарікання у вегетаріанців, які до цих пір не можуть вирішити, чи можна їм пити фрапучіно з комахами чи ні.

За матеріалами газета.ру